Отключване на компютър, или лаптоп, заключени с парола

отключване на заключен компютър

Отключване на лаптоп и компютър заключени с парола на Windows

Свикнали сме когато стартираме нашия лаптоп, или компютър, той да се зареди и да работим с него. Обикновено не слагаме пароли на юзъра, а още по-малко парола на биос-а.
Има много случаи обаче, когато лаптопа и компютъра може да се окажат заключени с парола.
Възможно е това да е станало случайно, но много често става умишлено. Да предположим, че някой недоброжелател е решил да ви направи номер и да блокира вашия лаптоп, като го заключи с парола, така че да не можете да влезете във Windows. Ако вашия юзър е отделен от администратора на Windows все още имате шанс през SAFE MODE да влезете през администраторския акаунт и да направите друг юзър, за да можете да ползвате компютъра си.
Ако обаче с парола са заключени личните папки, тогава вашите снимки и документи остават също недостъпни за вас през другия акаунт и също трябва да бъдат отключени, за да може да ги ползвате.
Знайте, че независимо каква е причината вашия компютър или лаптоп да са заключени, както и вашите документи, има начин те да бъдат отключени, а паролата променена, или премахната, без да е необходимо да знаем новата парола. Разбира се това не е проста работа и изисква експертна компютърна помощ от системен администратор, но е напълно възможно за всяка версия на Windows, за всеки модел лаптоп и PC.
В случаите на заключен биос, отключването и махането на паролата при компютри става лесно. В случай на лаптоп със заключен биос, нещата са по-сложни, но не е невъзможно отключване.
Когато става за парола на user или administrator на Windows, там също има начин интерактивно да се премахне, или промени паролата, а акаунта да бъде отключен, без риск от загуба на каквито и да било данни, или настройки и без да се налага преинсталиране на Windows-а.
Ако съхранявате ценни и важни документи, снимки, видеоматериали и други файлове, в никакъв случай не се опитвайте сами да си отключвате компютъра, защото риска от загуба на данни и информация е прекалено голям. Доверете се на специалист. Ние предлагаме сервизно отключване на заключени лаптопи, компютри, лични документи, защитени с парола, без риск от загуба на данни, програми и настройки. За контакт със специалист ни търсете на 0894700233